ZIMIHC organiseerde in 2009 Europa Cantat Utrecht. Dit korenfestival dat iedere drie jaar wordt georganiseerd in een stad in Europa was een groot succes. Veel koren en zangers waren enthousiast, en de basis voor een internationaal netwerk was gelegd. En daarmee konden we doorgaan. In 2012 gingen we met een aantal koren naar het Europa Cantat Festival in Turijn, en nu kijken we uit naar volgend jaar.

in 2015 vindt in Pecs (Hongarije) Europa Cantat plaats van 24 juli – 6 augustus. ZIMIHC organiseert in Pecs samen met diverse andere vertegenwoordigers uit Nederland hier een Holland House.

Zangers of mensen die lid zijn van koren die naar Pecs gaan voor Europa Cantat, of mensen die van plan zijn dat te doen, kunnen zich aanmelden je bij ZIMIHC. We bekijken dan samen met de deelnemerswat voor programma we voor het Holland House kunnen realiseren.

In 2021 wil ZIMIHC opnieuw dit geweldige evenement naar Utrecht halen.

Voor de goede orde: ZIMIHC kan niet ondersteunen in reis- en verblijfkosten in Pecs. Wel proberen we meer podium te bieden voor Nederlandse zangers en koren en ontmoeting en uitwisseling tot stand te brengen.

logo Pecs_01.jpg.1000x800_q85