Naast een programma in de drie eigen theaters organiseert ZIMIHC ook activiteiten onder de noemer ZIMIHC Maatwerk. Maatwerk ontwikkelt de komende jaren diverse (inter)nationale projecten waarbij gekozen is voor een duidelijk accent op blaasmuziek en koren.

Utrecht is een echte korenstad. Het in 2009 door ZIMIHC georganiseerde festival Europa Cantat maakte dit op een prachtige manier zichtbaar. Daarom wil ZIMIHC in 2021 opnieuw dit internationale festival naar Utrecht halen, In aanloop hiernaar organiseert ZIMIHC diverse activiteiten voor koren. Ook gaat ZIMIHC naar andere steden waar Europa Cantat de komende jaren zal plaatsvinden. Komende zomer is ZIMIHC met een ‘Holland House’ te vinden in Pècs (Hongarije) waar het eerstvolgende Europa Cantat festival plaats vindt. Zo kan Utrecht zich daar al profileren en verbinden aan zangers uit heel Europa.
ZIMIHC organiseert in 2018 de Europese Brassband Kampioenschappen. Ook hiervoor worden nu al plannen ontwikkeld. Met de de jaarlijkse Nederlandse Brassband Kampioenschappen in Utrecht ligt er een geweldige kans om de blaasmuzikanten in de stad beter voor het voetlicht te brengen. ZIMIHC wil dan ook de komende jaren op diverse manieren blaasmuzikanten een podium geven. Tijdens het NBK, maar ook op andere momenten.”

Als zanger of blaasmuzikant aanhaken bij ZIMIHC? Blijf dan op de hoogte via facebook of de website http://www.zimihc.nl.

OpenSinging-AnnavanKooij