trompet foto

na onze kandidaatstelling afgelopen december, is Utrecht  gekozen is als stad voor de  internationale, tweejaarlijkse conferentie van de World Association for Symphonic Bands and Ensembles (WASBE) in 2017. De conferentie is een samenwerking van ZIMIHC, World Projects en WASBE en wordt mogelijk gemaakt met steun van de gemeente Utrecht.  
WASBE is een van de diverse internationale activiteiten die de komende jaren in Utrecht plaatsvinden rondom blaasmuziek. Met deze activiteiten combineert ZIMIHC het internationale profiel van Utrecht als stad van muziek met het stimuleren van de lokale amateurblaasmuziek.
Margriet Jongerius, wethouder Cultuur, ondersteunt de komst van de WASBE Conferentie 2017 van harte. “Dit past uitstekend in onze stad. Een stad waar zowel amateurkunst als toptalent een prominente plek heeft, ook op het gebied van blaas- en koormuziek. Er is een goede samenwerking ontstaan tussen partijen in de stad en de amateurmuziek waardoor veel inwoners van de stad straks van dit mooie evenement kunnen genieten.”
Programma WASBE Conferentie: 16 23 juli 2017
Als onderdeel van de conferentie nodigt WASBE ongeveer 17 blaasmuziekensembles van over de hele wereld uit om op te treden. Hoofdpodium is de Grote Zaal van Tivoli-Vredenburg. Behalve de dagelijkse concerten biedt de conferentie repertoire sessies, lezingen, discussies en masterclasses. Deze activiteiten zullen grotendeels plaats vinden in HKU / Conservatorium. ZIMIHC organiseert tijdens deze conferentie een internationaal fringe programma rond blaasmuziek op diverse locaties in Utrecht, in de wijken en in onze ZIMIHC theaters
Het complete programma wordt eind 2016 bekend gemaakt.
Presidenten WASBE over Utrecht
De huidige WASBE voorzitter Bert Aalders zegt over de conferentie: “De prachtige stad Utrecht met het vernieuwde TivoliVredenburg is de perfecte locatie om alle ensembles de hoogste kwaliteit wat betreft podium te kunnen bieden. Nederland kent een lange traditie wat betreft blaasmuziek en Utrecht zal het centrum voor blaasmuziek zijn tijdens onze conferentie.”  Aankomend voorzitter William Johnson voegt daar aan toe “Deze internationale conferentie zal nog heel lang een referentiepunt vormen voor blaasmuziek ensembles vanuit de hele wereld.”
World Projects is opgericht in 1984 en is gespecialiseerd in de organisatie van o.a. internationale (op maat gemaakte) tournees, muziekfestivals en is vaste partner van WASBE. WASBE is de enige internationale organisatie voor iedereen die bezig is met blaasmuziek en heeft meer dan 1000 leden vanuit meer dan 50 landen over de hele wereld.. Deze internationale non-profit vereniging is toegankelijk voor alle personen, instituten en bedrijven die zich bezighouden met symfonische blaasmuziek als serieuze en onderscheidende muzikale expressie en cultureel erfgoed.