Holland House 1We zijn nog niet eens open, en nu al kregen we kippenvel bij de repetitie van Het Nederlands Studenten Kamerkoor (NSK)  in het Holland House. In de tuin van ons Holland House klonk het al geweldig. Vandaag wordt het Holland House officieel geopend door dhr Scheltema, Ambassadeur van ons land in Hongarije. De voorzitter van de Raad voor Cultuur, Joop Daalmeijer en zijn vrouw Maartje van Weegen, dhr Nico Jansen, hoofd cultuur van de gemeente Utrecht en natuurlijk Sonja Greiner en Gabor Moszar van Europa Cantat zijn daarbij aanwezig. Het NSK opent het Holland House zingend. Dat deden ze gisterenavond ook al met een aantal andere artiesten tijdens de opening van het hele festival, dat naar verwachting honderdduizend bezoekers trekt uit de hele wereld.

Ook vandaag was er al heel wat aanloop in ons Holland House, ook allerlei mensen die Utrecht nog kenden van het Europa Cantat Festival in 2009, kwamen ons even bezoeken. En unaniem was de boodschap hoe leuk ze onze stad hadden gevonden (en natuurlijk ook het Utrechtse festival). Velen van het waren daarna al eens teruggekomen, anderen hadden het nog op de planning voor de komende jaren.

Maar nu eerst nog even officieel opengaan. De gasten druppelen nu al binnen, er klinkt gezang, het weer is fantastisch………….

Dus ook het wordt ook een Holland Garden!