…zingen natuurlijk. Maar ook over ontmoeten en uitwisselen. Het stoort zich niet aan grenzen, sterker nog, die zijn er even niet.

Twee dagen geleden vertelde ik het verhaal van de Zwitsers die in Utrecht waren en tijdens de botenparade een ontroerende ontmoeting en uitwisseling hadden met een  koor op één de boten. Toeval bestaat niet: we hebben het koor achterhaald: ZILT uit Utrecht. Kijk naar het fragment van de botenparade, ergens langs de kade staat een Zwitserse vrouw met tranen in de de ogen (die zie je niet, maar ze is er wel 🙂 )

En Désirée Joosten van dat koor zag haar staan. Dat contact zorgde voor die bijzondere uitwisseling. Nog meer toeval: ZILT zingt vanmiddag in ons Holland House, en zij zullen deze Zwitserse mensen vanmiddag weer ontmoeten. Hoe leuk is dat?

Datzelfde koor ZILT ging in 2012 ook naar Europa Cantat in Turijn. In een bus begonnen ze spontaan te zingen. Het was het Franse lied Tourdion Er was een Spaans koor uit Catalonie dat hetzelfde lied ook op het repertoire had staan, in het Spaans. Een samenzang leidde in het openbaar tot een ontroerende, vrolijke en inspirerende sessie. Gisteren hebben beide koren elkaar ontmoet en vanmiddag zullen ze met elkaar zingen in ons Holland House.

Vanmiddag zijn er in het HH ook optredens van Esthers Tiental en het Nederlandse Studenten Kamerkoor. Laatsgenoemde koor heeft inmiddels furore gemaakt met een aantal optredens tijdens dit festival en tijdens de Open Singings die elke avond plaatsvinden op het grote Domplein alhier in Pécs.

Kortom: het is weer een feest in ons HH.!!!.

NSK

Advertisements