boxring-fuer-mma-und-boxenkick-boxring-1264842-25536297_gallery

Overvecht scoort slecht op tal van terreinen. Onlangs werd bekend dat de wijk zelfs de hoogste zorgkosten van Nederland heeft. Overvecht is ook de enige wijk in Utrecht waar meer dan de helft van de bewoners te maken heeft met overgewicht of obesitas en de levensverwachting is er het allerlaagst.

Wat gaat er mis in Overvecht? Hoe komt het dat Overvecht het etiket ‘ongezondste wijk’ krijgt opgeplakt? In andere wijken worden bewoners gezonder; alleen in Overvecht niet! Wat maakt het verschil met andere wijken in Utrecht?

Wat moet er echt anders? Wat kunnen we doen om van Overvecht de leukste en gezondste wijk van Utrecht te maken? We willen weten wat de gemeente doet. Kunnen we leren van de aanpak in andere grote steden? En waarom zouden Overvechters op de gemeente wachten? Wat kunnen zij zelf doen?

Kom naar het Podiumgesprek en denk mee. Tijdens het Podiumgesprek komt iedereen die dat wil aan het woord. En er is alle ruimte voor dwarsdenkers. Ook voor u staat de zeepkist klaar.

U bent van harte welkom op 15 december vanaf 19:00 uur in het ZIMIHC Theater Stefanus, Braziliëdreef 2 in Utrecht. Stadsbus 6 stopt er elke 10 minuten vlak voor de deur, halte Amazonedreef.
Het Podiumgesprek begint om 19:30 en vanaf 21:00 is er alle ruimte om er nog eens goed over na te praten en samen nieuwe plannen te smeden.

cropped-skyline123