Festival Bombarie – eerste makersfestival van Nederland

BOMBARIE
Van donderdag 23 juni tot en met zondag 26 juni organiseren ZIMIHC en Jaarbeurs samen Festival Bombarie. Deel je kunsten en pak samen het podium. Doe mee met een van de workshops, masterclasses of met De Uitdaging.
Laat je verrassen door de mooiste optredens, het lekkere eten, de leuke kraampjes op de Bazaar en nog veel meer.

Vakdag LKCA – 23 juni

De eerste dag van Festival Bombarie is speciaal voor de professionals die verschillende makers van kunst ondersteunen, van cultuurcoördinator op een basisschool, dirigent bij een drumfanfare tot beleidsmedewerker cultuur bij een gemeente. Op de planning staat een uitgebreid programma met onder meer keynotes, workshops en werksessies. Deze dag wordt georganiseerd in samenwerking met het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA).

Festival programma – 24, 25, 26 juni

Na de vakdag zijn er drie festivaldagen met iedere dag een thema:

Vrijdag 24 juni draait om Urban Culture en biedt uiteenlopende  workshops en masterclasses op het gebied van dans, theater, performance, muziek, fotografie en film. Leer bijvoorbeeld breakdance moves van Holland Dance of volg een Masterclass Songwriting bij rapper Akwasi. Bekijk het programma.

Zaterdag 25 juni wordt de Jaarbeurs omgetoverd tot een heus blazerswalhalla met een groot aanbod voor de beginnende en de geoefende blaasmuzikant. Op het programma staan onder andere workshops waarin verschillende instrumenten centraal staan en masterclasses van bekende muzikanten zoals New Cool Collective. Bekijk het programma.

Zondag 26 juni
staat volledig in het teken van zang. Ook voor deze dag kun je je inschrijven voor een breed scala aan workshops. Op deze dag vindt ook de finale van het Nederlands Koor Festival plaats en komt Shirma Rouse voor een Masterclass Soulzang. Bekijk het programma.

Doe elke dag mee met De Uitdaging

Elke festivaldag presenteert een bekende Nederlandse artiest een Uitdaging.

Vrijdag 24 juni daagt Juvat Westendorp je uit tegenover hem te dansen tijdens de grootste dancebattle van Nederland.

Zaterdag 25 juni daagt New Cool Collective al hun collega-artiesten uit om met elkaar het grootste blazersorkest van Nederland neer te zetten.

Zondag 26 juni
daagt Merlijn Twaalfhoven je samen met de zangers van het Nederlands Kamerkoor en ZO! Gospelchoir uit tot een ongekend zangconcert.

Tickets

Alle bezoekers voor de festivaldagen (vrijdag, zaterdag of zondag) kopen een basisdagticket van slechts € 9,-. Deze geeft toegang tot alle festivalonderdelen m.u.v. van de deelname aan de workshops, masterclasses en De Uitdaging. Hier koop je aparte tickets voor.

Met het basisdagticket beleef je het festival met al z’n optredens, de bazaar, de gezellige horeca, de sing-a-long, het instrumentenprobeerplein of een van de programma onderdelen. CJP kaarthouders hebben gratis toegang tot het festival. Voor de vakdag op donderdag geldt een ander tarief, namelijk €60,- (na 1 juni €95,-).

Ga naar de website voor meer informatie en tickets.

 BOMBARIE