Of gaat dat met pensioen?

Op het Festival of older people zien we het live-antwoord op deze vraag door The Lofties en nog veel meer artiesten.  17, 18 en 19 oktober in ZIMIHC theater Zuilen

De vraag hield mij al langer bezig. Kunst van ouderen wordt over het algemeen niet hip gevonden. Maar is dat wel terecht? Als we het hebben over kunst en ouderen dan gaat dat momenteel vooral over kunst als middel in de zorg. Daar is niks mis mee, sterker nog, het werkt. Maar daarbij vergeten we wel het hele legioen oudere mensen die kunst maken omdat ze er talent voor hebben. De groep ouderen groeit, steeds meer talent “op leeftijd” staat misschien wel te popelen om straks het podium te bestormen, juist omdat ze er meer tijd voor krijgen. Als ik naar mezelf kijk: van de band ZIMIHC zijn we nog lang niet verlost als ik 65+ ben.

Ik heb de vraag zoals hij hierboven is gesteld, voorgelegd aan een aantal mensen. Met daarbij het verzoek of zij in maximaal 200 woorden hierop een antwoord willen geven. Het zijn mensen die nu kunst maken, sommigen professioneel en anderen (deels) onbetaald met een andere baan. De komende weken wil ik hun antwoorden met geïnteresseerden delen op mijn blogsite. Als een soort van vooruitblik op het “Festival of Older People”.

Ook andere reacties zijn welkom, ergens komen ze terug op het Festival of Older People