dans op FOOP

Het Festival of Older People (FOOP) zit erop. Dank aan Martijn van Oorschot en Sabya van Elswijk voor een spraakmakend programma en nog vele anderen voor een uniek festival.

In aanloop naar het festival stelde ik een aantal mensen de vraag wat zij gaan doen met hun artistieke talent als zij de pensioengerechtigde leeftijd bereiken. Gaat hun talent ook met pensioen? Of gaat dat anders en geven zij vol gas om hun talent de ruimte te blijven geven of er juist nog een schepje bovenop te doen? Hun antwoorden zijn op mijn blogsite te lezen.

De conclusie: het talent gaat bij de beroepskunstenaars niet met pensioen. Zij gaan door, met inachtneming van eventuele fysieke beperkingen. En de mensen die het nu in de vrije tijd doen: die doen er waarschijnlijk straks nog een schepje bovenop. En dat zijn er veel de komende jaren. Wat een rijkdom! Want de groep mensen van 65 jaar en ouder groeit de komende jaren snel.

Het FOOP liet al zien, dat de kunst zich niet aan leeftijd houdt. Prachtige en swingende acts, mooie beelden, verdieping,  het was er allemaal. En in dit programma niet gebracht door jonkies.

Podia, festivals en kunstinstellingen: bereid je voor op deze invasie. Neem het serieus. In de programmering, maar ook in de expertise die de groeiende groep mensen van boven de 65 meeneemt.

Frans Willem Korsten, Rob H Bekker, Roland Kip, Ingmar Heytze, Vincent Bijlo, Martijn Pieck, Donna Risa, Wietske Vogels, Baban Kirkuki, Claudia van Ede, Ali Amghar, Danibal en Henk Westbroek, dank voor jullie spontane antwoorden